Help Needed? You can contact us at info@penguin.dk /

EKSTRA COVID-19 GARANTI
Skulle flyvningen ikke blive gennemført som konsekvens af Covid-19 restriktioner tilbyder vi dig:
Udskydelse, hvis det er muligt. Tilgodebevis til brug for anden rejse. Pengene retur inden 14 dage fra flyændringen.

Bulgarien er åben for turister fra DK med - bevis for vaccination eller tidligere smitte eller negativ PCR.Ved fremvisning af bevis er der ingen krav om karantæne. Se alle detaljer → her.

Regler og betingelser

segl

Ændring, refundering og andre gebyrer

Følgende regler er gældende for alle charterfly, drevet af Penguin Travel uanset om billeterne er booket online, købt via telefonsalg eller en af vores salgspartnere.

 

Generelt

Priser og ledighed baseres på information direkte fra flyselskabet. Penguin Travel er formidler af flybilletter. Vi har ikke ansvar for eventuelle ændringer i flytider, annullerede flyafgange, mistet/beskadiget bagage, bagage som ikke indgår i billetprisen eller hændelser som har med rejsens gennemførelse at gøre. Det er luftfartsselskabet, som er ansvarlig for rejsens korrekte gennemførelse. Ved køb af flybilletter fra et almindeligt luftfartsselskab er det kundens eget ansvar at gøre sig bekendt med selskabets regler for online check-in, antal og vægt på bagage, priser for bagage m.m. Ved køb af flybilletter fra Penguin Travel's charter til/fra Bulgarien gælder informationen fra gebyroversigten. Der tages forbehold for trykfejl, tekniske fejl, ændringer i priserne eller andre ændringer som Penguin Travel's charter leverandør ikke har informeret om.

Transport af kæledyr

På Penguin Travel's charterfly til/fra Sofia eller Burgas er du velkommen til at tage din kat eller hund med ombord i kabinen, hvis kæledyret er under 8 kg og man har reserveret plads til dem. Det er begrænset, hvor mange kæledyr der kan medtages pr. afgang. Plads til dyr er ikke garanteret indtil flyselskabet bekræfter den. Reservation skal foretages hos os per telefon eller email hurtigst muligt efter bestilling af flybilletter - indenfor 24 timer. Du skal medbringe korrekt dokumentation for dyrets sundhed. Dyret skal medbringes i bur/taske beregnet til dyr (se ovenstående størrelser på bur/taske). På fly med almindelige luftfartsselskaber skal man selv tjekke luftfartsselskabernes regler omkring transport af dyr.

Børn og spædbørn (+uledsaget børn)

Børn er under 12 år. Spædbørn er under 2 år. På de fleste fly inklusiv Penguin Travel's charterfly fra/til Bulgarien kan der ikke bestilles sæde til spædbørn. Alder og fødselsdato på børn skal oplyses ved bestilling af flybilletter. Børnepriser kan i visse tilfælde tilbydes på almindelige luftfartsselskaber. På Penguin Travel's charterfly til/fra Bulgarien er der ikke prisforskel på et barn og en voksen.

Uledsaget børn (børn som rejser alene) skal oplyses ved bestilling. Navnet på personen som afhenter barnet i ankomstlufthavnen skal gives. Personen som sender barnet afsted i afgangslufthavnen skal forblive i lufthavnen indtil flyet er afgået. Det er kundens eget ansvar at tjekke reglerne for uledsaget børn, der rejser uden forældre eller værge i det pågældende land man rejser til. Nogle lande tillader ikke mindreårige at rejse ind med mindre deres forældre eller værge skriver en erklæring om at den mindreårige kan rejse alene eller i selskab med en navngivet voksen. I erklæringen skal der yderligere stå navnet på personen som afhenter barnet. Ligeledes skal personen som afhenter barnet medbring foto-id.

Ændringer & gebyrer

Ændringer betyder enten navne eller datoændringer. Gebyrer for ændringer på billetter med Penguin Travel's charterfly til/fra Bulgarien kan findes i gebyroversigten. Alle gebyrsatser for Penguin Travel's charter til/fra Bulgarien set i gebyroversigten gælder per strækning, dvs. en returbillet består af 2 strækninger. I tilfælde af en prisforskel ved ændring af dato skal prisforskellen betales af kunden udover ændringsgebyret. Hvis billetprisen er lavere end den oprindelig købt billet er det ej muligt at få udbetalt prisforskellen. Forudbetalt depositum kan ikke refunderes eller overføres.

Gebyrer for ændringer af billetter (navne eller datoer) fra almindelige luftfartsselskaber opkræves fra kunden. I tilfælde af en højere pris ved ombooking betales differencen op til den nye pris og ændringsgebyret af kunden. Vær opmærksom på at der pålægges et gebyr fra betalingssystemet hvis man vælger at betale online med enten sit debetkort eller kreditkort. Disse gebyrer opkræves automatisk fra betalingssystemet og tilfalder ikke Penguin Travel. Der meddeles om disse gebyrer når man er i gang med at betale online og inden man giver endelig samtykke til at gennemføre betalingen. Der kan ikke kræves refundering for disse gebyrer.

Flytider (Ændringer i afgangstider)

Vær opmærksom på at flytiderne på din bookingbekræftelse er midlertidige og kan ændres. Flyselskabet kan udenfor vores kontrol ændre flytiderne. Der tages forbehold for ændringer i afgangstider. Penguin Travel som formidler af transportydelsen og agent for luftfartsselskabet er ikke ansvarlig for forsinkelser eller aflysninger. Disse kan forekomme med kort varsel. Penguin Travel vil som udgangspunkt altid forsøge at meddele kunden om ændringer i flytiderne via email så hurtigt som muligt efter information fra leverandøren er modtaget. Det er kundens eget ansvar at oplyse korrekt e-mail adresse. Det anbefales at kunden selv tager initiativ til at tjekke flytiderne før afrejse (f.eks. 48 – 72 timer før). Flytider kan tjekkes ved at kontakte Penguin Travel, direkte hos flyselskabet eller eventuelt ved at tjekke afgange/ankomster på lufthavnens hjemmeside. Vær yderligere opmærksom på at alle flytider angives i lokale tider.

Kundens ansvar

Det er meget vigtigt at kunden oplyser alle navne på rejsende som skrevet i passet. Alle børn under 12 år skal der gives besked til Penguin Travel om og fødelsdatoer skal oplyses. Alle spædbørn under 2 år skal ligeledes oplyses inklusiv fødselsdato. Korrekt e-mail adresse skal oplyses, og det er vigtigt at man holder øje med den e-mail adresse da al korrepondance inkl. bekræftelser og meddelelser om flyændringer sker via e-mail. Det er kundens eget ansvar at tjekke flytider og møde op i lufthavnen i god tid (min. 2 timer) før afrejse. Det er kundens eget ansvar at undersøge visumregler for det pågældende land man rejser ind i og sørge for at ens pas er gyldigt og opfylder det pågældende lands indrejseregler. Det er kundens eget ansvar at man har samtlige vaccinationer som er obligatoriske for indrejse i et land, og er fortrolige med anbefalede vaccinationer.

Check-in og lufthavnsprocedurer

Du skal ankomme til lufthavnen i tilstrækkelig tid inden det planlagte afgangstidspunkt. Det anbefales at man ankommer til lufthavnen min. 2 timer før afgang. Du er selv ansvarlig for at medbringe dine rejsepapirer (flybillet eller rejsebekræftelse). Husk også dit pas eller, i nogle tilfælde, gyldigt EU nationalt identitetskort. Man kan ikke checke ind online når man flyver med Penguin Travels charter til/fra Bulgarien. I dette tilfælde skal man checke ind ved skranken. Man kan ikke vælge sæde på forhånd. Disse tildeles ved check ind. Der tages hensyn til billetter som er købt sammen.

Bagage

Håndbagage og indskrevet bagage skal opfylde alle krav med hensyn til størrelse og vægt. Vær opmærksom på at et gebyr for overvægt opkræves i lufthavnen såfremt bagage vægt overstiges (se gebyrsatser for Penguin Travels charterfly under prisoversigt). Penguin Travel er ikke ansvarlige for beskadiget, forsinket eller bortkommet bagage. Du skal underrette lufthavnspersonalet i ankomstlufthavnen og udfylde et såkaldt PIR-rapport (til dokumentation for en evt. klage eller forsikringssag) hvis din bagage er kommet til skade, bortkommet eller forsinket. Alle klager og krav om kompensation skal rettes til luftfartsselskabet.

Visumregler ved rejse til Bulgarien

Alle danske statsborgere kan rejse visumfrit i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed, men det anbefales at passet er gyldigt i 6 måneder ud over opholdets varighed. Danske provisoriske pas anerkendes. Udenlandske statsborgere, herunder personer med dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordres til at søge oplysning ved Bulgariens ambassade eller konsulat, da visumreglerne for oprindelseslandets statsborgere kan være gældende. Flybulgarien/Penguin Travel kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse med hensyn til visum eller pas regler. Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land du skal rejse til.

op