Help Needed? You can contact us at info@penguin.dk /

Vi tilbyder ikke længere flybilletter uden arrangement til Bulgarien se mere her.

Nyheder

segl

SÅ NEMT KOMMER DU IND I BULGARIEN

20.05.2021

Hvis du vil vide alle detaljer nu, så har vi her samlet de seneste officielle information omkring indrejse i Bulgarien.
Fra Udenrigsministeriets rejsevejledning for Bulgarien pr. 01.05.21

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/bulgarien/
Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Bulgarien pga. høje smittetal, og fordi Bulgarien har indført betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark. 

Sprogbrugen i rejsevejledningen er desværre ikke fyldestgørende, da vi ikke synes indrejserestriktionerne gældende til 31.05.21 er betydelige, når vi alle nu i mere end et år har vænnet os til, at corona er en del af hverdagen. Man kan rejse ind med en negativ PCR og i Danmark er det adgangsgivende til mange ting uden at det karakteriseres som en betydelig restriktion. Mht. til smittetallet for Bulgarien, så er det for hastigt nedadgående - samtidig med at restriktionerne efterhånden mere er vejledning om fornuftig opførsel under en pandemi - se nederst i denne mail.

 

Her er de udførlige informationer fra Den danske ambassade i Sofia: Bemærk at de er gældende til 31.maj (fremgår ikke af ambassadens information)

 


https://bulgarien.um.dk/da/rejse-og-ophold/coronavirus/

 

Her er, hvad der kræves lige nu for at rejse ind i Bulgarien - baseret på nedenstående fra ambassadens hjemmeside:

Fremvisning af ET af følgende dokumenter:
1) Vaccinationscertifikat
2) Dokumentation for tidligere smitte
3) 72-timer gammel negativ PCR-test
4) 48-timer gammel antigen test

Indrejserestriktioner
Bulgarien har indført nye indrejserestriktioner per 1. maj 2021. Der gælder indrejseforbud for ankomster fra Indien, Bangladesh, Brasilien og visse lande i Afrika. Undtaget er bulgarske statsborgere og personer med opholdstilladelse samt familiemedlemmer. Der er krav om 10 dages karantæne ved indrejse.

Alle andre rejsende tillades indrejse i Bulgarien, såfremt de kan fremvise et af de følgende dokumenter:
- et dokument om fuldført vaccination mod Covid-19 minimum 14 dage inden datoen for indrejse. Dokumentet skal indeholde den rejsendes navn i henhold til rejsedokumentet, fødselsdato, datoer for vaccination med første og anden dosis, vaccinens kommercielle navn og pakkenummer, producentens navn, navnet på det land, der har udstedt dokumentet samt navn på den kompetente myndighed, der har udstedt dokumentet.  

- et dokument, der viser et positivt testresultat fra en PCR test eller en hurtig antigentest for Covid-19 for personer, som har været smittet, for perioden fra dag 15 til dag 180 fra datoen for testen. Dokumentet skal indeholde den rejsendes navn i henhold til rejsedokumentet, information om hospitalet/laboratoriet, der har foretaget testen (navn, adresse og andre kontaktoplysninger), dato for testningen, metode for testningen (PCR eller RAT) og resultatet (Positive).

Borgere fra EU- og Schengenlande samt familiemedlemmer og borgere fra følgende tredjelande: UK, Australien, Canada, USA, Japan, New Zealand, Kina, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunesien, Uruguay, De Forenede Arabiske Emirater, Georgien, Ukraine, Nordmakedonien, Serbien, Albanien, Kosovo, Bosnien & Hercegovina, Montenegro, Moldova, Rusland, Israel, Kuwait, Belarus og Tyrkiet kan enten fremvise et dokument om vaccination eller et dokument om en 72-timer gammel negativ PCR-test eller en 48-timer gammel negativ antigentest ved indrejse.

Dokumentet skal indeholde den rejsendes navn i henhold til rejsedokumentet, information om hospitalet/laboratoriet, der har foretaget testen (navn, adresse og andre kontaktoplysninger), dato for testningen, metode for testningen (PCR eller RAT) og resultatet (Negative). For at blive godkendt, skal antigentesten fremgå af listen over 16 godkendte antigentests af EU Kommissionen.


https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-udlandet/covid-19-restriktioner-i-europa
Bulgarien
• Nye lempelser af restriktioner er introduceret. Restauranter og cafeer er genåbnet.
• Kultur- og underholdningsfaciliteter (biografer, koncertsteder, mv.) samt teatre, museer og gallerier må holde åbent med brug af 50 pct. af kapaciteten og sikring af afstand og brug af mundbind.
• Obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige indendørs rum, inkl. offentlig transport. Obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige udendørs rum, hvor det ikke er muligt at holde 1,5 meters afstand.
• Publikum tillades til udendørs sportsarrangementer med brug af 30 pct. af kapaciteten, sikring af 1,5 meters afstand og brug af mundbind. Storcentre, fitnesscentre og svømmehaller er genåbnet.


Vi håber du/I kan bruge oplysningerne. Vi opdaterer løbende og hjælper gerne med svar på spørgsmål.

mere

UPDATE: Situationen i Bourgas, Bulgarien

20.07.2012

 Kære kunder,

Penguin Travel gennemfører alle planlagte rejser til Bulgarien. Der foreligger pt. ingen informationer om evt. forsinkelser på weekendens flyafgange.

På grund af forhøjet sikkerhedsberedskab i Burgas og Varna lufthavn anbefales at medbringe så lidt håndbagage som muligt. Af samme årsag er anbefalet mødetid fremrykket til 2½ time før afgang fra Bulgarien.

mere

Flyvning via Kiev

02.12.2011

Kære kunder,

vi vil informere jer, at der er en ændring på vores afgang d. 30.december. Den planlagte direkte flyvning mellem Kastrup og Sofia og tilbage er desværre aflyst.

Vi kan tilbyde online en begrænset antal pladser for rejsen fra Sofia til København via Kiev med flysekskabet AeroSvit.

For rejsen København - Sofia er I velkomne at kontakte os per mail eller telefon og vi hjælper gerne med at finde billetter til en god pris.

mere

Sommertilbud: fra kr. 670,-

31.08.2011

København el. Billund til Burgas/Sunny Beach med 20 Kg fri bagage til check-in med i købet.

Bare nu - billige transfers fra lufthavnen til Sunny Beach (55 DKK), Obzor (75 DKK) m.fl.

mere

op